4 תבניות אינגלישקייק
בזכות טכניקה מיוחדת וקלה מתקבלות עוגות שמרים עם המון מילוי טעים!
חומרים לבצק שמרים חלבי
1
כף גדושה שמרים יבשים
3/4
כוס סוכר
1
כוס מים פושרים או חלב
1
ביצה
1/2 4
כוסות קמח
150
גרם חמאה רכה
1/2
כפית מלח
1/2
כפית תמצית וניל איכותית
חומרים למילוי
1
קילו גבינה לבנה 5%
1/2 1
כוסות סוכר
100
גרם חמאה מומסת
1
כפית תמצית וניל מאיכות טובה
3
חלמונים
3
כפות קמח
לשטרויזל
150
גרם קמח (כוס)
100
גרם סוכר (2\1 כוס)
100
גרם חמאה רכה
אופן הכנת המלית
מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה.יוצקים את המלית ל4 תבניות אינגליש קייק ומקפיאים לשעתיים.
אופן הכנת הבצק
מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו הלישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך. מניחים לתפוח שעתיים במקום חמים.
אופן הכנת השטרויזל
מערבבים את שלושת החומרים עד שמתקבלים פירורים.
אופן הרכבת העוגות
מחלקים את הבצק ל4 חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בגודל 20 על 30 ס“מ (פי 3 מגודל של תבנית אינגליש קייק). משחררים את המלית הקפואה ומניחים אותה במרכז העלה.מכסים את המלית בבצק שנותר משני הצדדים ומעבירים לתבנית אינגליש קייק חדשה (במידה והעוגה מעט יותר גדולה מהתבנית פותחים את התבנית מעט על מנת שתתרחב).מברישים את העוגות בביצה ומפזרים את השטרויזל בנדיבות.
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ-40 דקות או עד השחמה יפה.בוזקים מעל אבקת סוכר.