הודות לטכניקת אפיה פשוטה
מתקבלים עלים בגוון ובטעם קרמל.
חומרים לבצק
1
קילו בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה) מופשר
חומרים למילוי
250
גרם (מיכל) שמנת מתוקה
4
כפות סוכר
200
גרם (מיכל) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת מרוככת מעט
2
כפות סוכר
אופן הכנת הבצק לאפייה
פותחים את הבצק המופשר ומחלקים אותו לשניים.מניחים כל חצי בצק על תבנית ישרה מרופדת בנייר אפיה.בעזרת מסננת מפזרים מעל העלים אבקת סוכר,מניחים מעל נייר אפיה נוסף ומעל מניחים תבנית ישרה מעל כמשקל כדי שהעלים יתקבלו דקים. אופים את העלים בין 2 התבניות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.אחרי חצי שעה בודקים את הבצק שחום מספיק ואם לא , ממשיכים באפייה בין 2 התבניות עד השחמה יפה של הבצק.מקררים היטב את הבצק וחותכים אותו למלבנים בגודל 3 על 12 ס”מ בעזרת סכין מסורית טובה.
אופן הכנת הקרם
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג לקצפת יציבה,תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים את הגבינה ואת הסוכר הנוסף. מכניסים את הקרם לשקיתזילוף עם צנתר עגול או ללא צנתרומזלפים את הקרם בין 2 מלבני הבצק.מסיימים למעלה עם מלבן בצק שלישי,מפזרים מעט אבקת סוכר ומזלפים במרכז המלבן עוד מעט קרם.