Print

שתפו מוצר

עוגיות סבלה ,קרם קרמל מלוח ואגוזי לוז קלויים

כ16 יחידות
הגרסה החלבית המקורית מעולה ביותר אך גם גרסת הפרווה מצויינת

לעוגיות סבלה אגוזי לוז

85

גרם (1/3 כוס) חמאה רכה או נטורינה

75

גרם (1/3 כוס) סוכר חום דמררה

50

גרם (כ-2) חלמונים מביצים בגודל M

120

גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח

30

גרם (1/3 כוס) אגוזי לוז קלויים טחונים

1/4

כפית מלח

8

גרם (כף) אבקת אפייה

לקרמל מלוח

200

גרם (כוס) סוכר

1

מכל שמנת מתוקה או צמחית

3

כפות גלוקוזה או דבש

60

גרם חמאה או נטורינה או שמן קוקוס קר

1

קורט נדיב מלח גס

אופן הכנת הסבלה

מחממים את התנור ל170 מעלות.

מערבבים את הקמח, השקדים, אבקת האפייה והמלח לתערובת אחידה.

בוו הגיטרה של המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת רכה. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, ולאחר שהם נטמעים מוסיפים גם את תערובת הקמח והשקדים.

ממשיכים לערבל במהירות איטית עד שנוצר בצק רך.

מרדדים את הבצק הרך בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1 ס”מ ומקפיאים לשעה.

בעזרת קורצן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ להכניס את העיגולים לתוך תבנית שקעים כדי שישמרו על צורה עגולה ומושלמת.)

אופים כרבע שעה עד עשרים דקות עד להזהבת הבצק.

מצננים לחלוטין.

אופן הכנת הקרמל

מחממים מחבת גדולה ושטוחה עד שהיא לוהטת. 

יוצקים למחבת הלוהטת את הסוכר וממיסים אותו לקרמל בהיר.

בזמן שהסוכר נמס מחממים בנפרד את השמנת עם הגלוקוזה ומוסיפים לקרמל. הקרמל מבעבע מעט וזה בסדר. מבשלים על להבה בינונית בבחישה מתמדת, עד שכל הגושים נעלמים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש,מצננים 5 דקות ומוסיפים את החמאה ואת המלח ובוחשים היטב עד שהחמאה נטמעת בקרמל.טוחנים בבלנדר מוט לקרם חלק. מניחים לקרמל להתקרר מעט ומניחים בעזרת שקית זילוף תלולית מעל כל עוגיה.מפזרים מעל חצאי אגוזי לוז קלויים.(כדי לקבל עיגול מושלם של קרם קרמל אפשר להניח מעל העוגיה חותכן עגול , ליצוק לתוכו את הקרמל,להמתין כמה שניות ולהרים את החותכן)

העוגיות נשמרות במקפיא עד חודשיים!(אפשר להקפיא עם הקרמל אך אז אין לשים את העוגיות אחת על השניה)

העגלה שלך

אין מוצרים בסל הקניות.

מענה מיידי Whatsup
דילוג לתוכן