גרם (1/2 חבילה) גליליות במילוי קרם אגוזים או שוקולד
100
גרם (כוס + כף) אגוזי לוז קלויים בלי מלח, טחונים דק
100
גרם (1/2 כוס) מחית נוגט
100
גרם שוקולד מריר מומס
3
כפות שמן
למילוי שוקולד
200
גרם שוקולד מריר
180
גרם שמנת מתוקה או צמחית
3
כפות ליקר תפוזים או ליקר שוקולד
לציפוי
200
גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
5
כפות שמן
50
גרם אגוזי לוז קצוצים או ברס (אגוזים קצוצים ומסוכרים) או פולי קקאו גרוסים
אביזרים מיוחדים
2
שקיות זילוף
1
תבנית סיליקון בצורת כדור בקוטר 3-4 ס"מ או תבנית סיליקון בצורת חצי כדור
אופן הכנת הבצק
מערבבים בקערת המיקסר את כל רכיבי הבצק ומערבבים רק עד שמתגבש בצק.
מניחים את הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 4 מ”מ.
מעבירים למקפיא לחצי שעה.
בעזרת חותכן עגול או חותכן בצורת פרח בקוטר 5 ס”מ קורצים עיגולים מהבצק הקפוא.(אם הבצק מתרכך תוך כדי עבודה מחזירים אותו להקפאה לכמה דקות)
מניחים את דסקיות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מצננים.
אופן הכנת קרם השוקולד-נוגט
בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ.
טוחנים את התערובת בבלנדר מקל, מוסיפים את מחית הנוגטוממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.
מניחים את הקרם בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב ונעשה נוח לזילוף.
יוצרים סנדויצ’ים של קרם ו-2 עוגיות.
אופן הכנת מילוי קרם אגוזי הלוז
טוחנים במעבד מזון את הגליליות עם האגוזים, מחית הנוגט, השוקולד והשמן לתערובת אחידה.
מכניסים את התערובת לשקית זילוף .
אופן הכנת מילוי השוקולד
מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים היטב (מומלץ לטחון את התערובת בבלנדר מוט כדי לקבל קרם חלק וקטיפתי). מוסיפים ליקר וטוחנים שוב. לתערובת אחידה וחלקה.
מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף.מקררים מעט כדי שהקרם לא יהיה ממש נוזלי.
אופן ההרכבה
לתוך תבנית סיליקון בצורת כדורים או חצאי כדורים יוצקים מעט מקרם האגוזים. מעל קרם האגוזים יוצקים את קרם השוקולד ומסיימים עם קרם האגוזים עד שפת התבנית.מקפיאים את הכדורים לשעתיים .