Print

שתפו מוצר

עוגיות שוקולד נוגט בקישוט כדורי טראפלס

כ-30 עוגיות

חומרים לבצק העוגיות

150

גרם חמאה או מרגרינה

100

גרם אבקת סוכר (10 כפות)

50

גרם ביצה טרופה (ביצה אחת גדולה)

40

גרם שקדים טחונים (4 כפות)

240

גרם קמח (2 כוסות )

20

גרם (2 כפות) קקאו

חומרים לקרם שוקולד-נוגט

300

גרם שוקולד מריר קצוץ

250

מ"ל שמנת מתוקה או צמחית

40

גרם מחית נוגט (2 כפות גדושות)

למילוי קרם אגוזי לוז

50

גרם (1/2 חבילה) גליליות במילוי קרם אגוזים או שוקולד

100

גרם (כוס + כף) אגוזי לוז קלויים בלי מלח, טחונים דק

100

גרם (1/2 כוס) מחית נוגט

100

גרם שוקולד מריר מומס

3

כפות שמן

למילוי שוקולד

200

גרם שוקולד מריר

180

גרם שמנת מתוקה או צמחית

3

כפות ליקר תפוזים או ליקר שוקולד

לציפוי

200

גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

5

כפות שמן

50

גרם אגוזי לוז קצוצים או ברס (אגוזים קצוצים ומסוכרים) או פולי קקאו גרוסים

אביזרים מיוחדים

2

שקיות זילוף

1

תבנית סיליקון בצורת כדור בקוטר 3-4 ס"מ או תבנית סיליקון בצורת חצי כדור

אופן הכנת הבצק

מערבבים בקערת המיקסר את כל רכיבי הבצק ומערבבים רק עד שמתגבש בצק.

מניחים את הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 4 מ”מ.

מעבירים למקפיא לחצי שעה.

בעזרת חותכן עגול או חותכן בצורת פרח בקוטר 5 ס”מ קורצים עיגולים מהבצק הקפוא.(אם הבצק מתרכך תוך כדי עבודה מחזירים אותו להקפאה לכמה דקות)

מניחים את דסקיות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מצננים.

אופן הכנת קרם השוקולד-נוגט

בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. 

טוחנים את התערובת בבלנדר מקל, מוסיפים את מחית הנוגט  וממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.

מניחים את הקרם בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב ונעשה נוח לזילוף.

יוצרים סנדויצ’ים של קרם ו-2 עוגיות.

אופן הכנת מילוי קרם אגוזי הלוז

טוחנים במעבד מזון את הגליליות עם האגוזים, מחית הנוגט, השוקולד והשמן לתערובת אחידה. 

מכניסים את התערובת לשקית זילוף .

אופן הכנת מילוי השוקולד

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים היטב (מומלץ לטחון את התערובת בבלנדר מוט כדי לקבל קרם חלק וקטיפתי). מוסיפים ליקר וטוחנים שוב. לתערובת אחידה וחלקה.

מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף.מקררים מעט כדי שהקרם לא יהיה ממש נוזלי.

אופן ההרכבה

לתוך תבנית סיליקון בצורת כדורים או חצאי כדורים יוצקים מעט מקרם האגוזים. מעל קרם האגוזים יוצקים את קרם השוקולד ומסיימים עם קרם האגוזים עד שפת התבנית.מקפיאים את הכדורים לשעתיים .

העגלה שלך

אין מוצרים בסל הקניות.

מענה מיידי Whatsup
דילוג לתוכן