מקפיאים לשעה,יוצרים קלתיות בתוך רינגים אישיים עגולים בקוטר 8 ס”מ או מרובעים.
ומקפיאים שוב לשעה.
אופן הכנת קרם אגוזי הלוז
מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ,מוסיפים את הביצים בהדרגה .
מוסיפים את הווניל ואגוזי הלוז ומערבבים , מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מכניסים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הטארט כ4\3 מגובהו (לא למלא הרבה מידי משום שהמלית יכולה לגלוש!) אופים את הטארטים הממולאים בתנור שחומם מראש ל 160 כ30-40 דקות (המלית צריכה להיות רכה ויציבה אך לא נוזלית) מקררים היטב.
אופן הכנת מוס השוקולד-קפה
שמים את השוקולד הקצוץ והג’לטין בכלי גבוה וצר.מרתיחים את החלב עם הקפה ויוצקים אותו מעל השוקולד.ממתינים 2 דקות וטוחנים אותו לתערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.
בקערה המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר, על מהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצר קצף יציב.
מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המומס, עד שמתקבל קרם אחיד,מקפלים את הקרם לשמנת המוקצפת.
יוצקים את המוס לתבנית סיליקון עגולה או מרובעת כך שתתאים לגודל הטארט ומקפיאים ל6 שעות.מחלצים.
אופן הכנת הציפוי
שמים בסיר את השמנת עם הגלוקוזה ופולי הקפה, מביאים לסף רתיחה ומשהים את פולי הקפה בשמנת שעה-שעתיים. מרתיחים שוב את השמנת עם פולי הקפה ומסננים אותה. אם משתמשים בקפה מגורען אפשר להמשיך בתהליך ההכנה מיד לאחר הרתיחה הראשונה.
יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ. טוחנים את התערובת בבלנדר מקל ובשעת הטחינה מוסיפים את החמאה. ממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק.
אופן ההרכבה
משחררים את המוס מהתבניות ומצפים אותו בציפוי,מניחים את ריבועי המוס המצופים מעל הטארטים האפויים ומגישים.