Print

שתפו מוצר

טארט שוקולד לוז קפה

12 טארטים אישיים או טארט בקוטר 22-24 ס”מ

לבצק פריך

150

גרם חמאה

100

גרם אבקת סוכר

50

גרם ביצה טרופה

40

גרם אגוזי לוז טחונים

230

גרם קמח

30

גרם קקאו

לקרם אגוזי לוז

200

גרם חמאה רכה

200

גרם סוכר

100

גרם ביצים

150

גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

10

גרם קמח

15

גרם קקאו

1/4

כפית מחית וניל

למוס שוקולד קפה

350

גרם שוקולד מריר קצוץ

24

גרם מסת ג'לטין

160

מ”ל חלב

1

כף גדושה קפה מגורען משובח

40

גרם (2) חלמונים

50

גרם (7) חלבונים

50

גרם (4\1 כוס) סוכר

250

מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת למרקם רך

לציפוי

300

מ"ל שמנת מתוקה (מכל + 4 כפות)

40

גרם גלוקוזה

6

כפות פולי קפה כתושים גס או 2 כפות קפה מגורען

200

גרם שוקולד מריר קצוץ

80

גרם חמאה

אופן הכנת הבצק

מעבדים את כל החומרים לבצק רך

מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ”מ

מקפיאים לשעה,יוצרים קלתיות בתוך רינגים אישיים עגולים בקוטר 8 ס”מ או מרובעים.

ומקפיאים שוב לשעה.

אופן הכנת קרם אגוזי הלוז

מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ,מוסיפים את הביצים בהדרגה .

מוסיפים את הווניל ואגוזי הלוז ומערבבים , מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מכניסים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הטארט כ4\3 מגובהו (לא למלא הרבה מידי משום שהמלית יכולה לגלוש!) אופים את הטארטים הממולאים בתנור שחומם מראש ל 160 כ30-40 דקות (המלית צריכה להיות רכה ויציבה אך לא נוזלית) מקררים היטב.

אופן הכנת מוס השוקולד-קפה

שמים את השוקולד הקצוץ והג’לטין בכלי גבוה וצר.מרתיחים את החלב עם הקפה ויוצקים אותו מעל השוקולד.ממתינים 2 דקות וטוחנים אותו לתערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.

בקערה המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר, על מהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצר קצף יציב.

מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המומס, עד שמתקבל קרם אחיד,מקפלים את הקרם לשמנת המוקצפת.

יוצקים את המוס לתבנית סיליקון עגולה או מרובעת כך שתתאים לגודל הטארט ומקפיאים ל6 שעות.מחלצים.

אופן הכנת הציפוי

שמים בסיר את השמנת עם הגלוקוזה ופולי הקפה, מביאים לסף רתיחה ומשהים את פולי הקפה בשמנת שעה-שעתיים. מרתיחים שוב את השמנת עם פולי הקפה ומסננים אותה. אם משתמשים בקפה מגורען אפשר להמשיך בתהליך ההכנה מיד לאחר הרתיחה הראשונה.

יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ. טוחנים את התערובת בבלנדר מקל ובשעת הטחינה מוסיפים את החמאה. ממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק.

אופן ההרכבה

משחררים את המוס מהתבניות ומצפים אותו בציפוי,מניחים את ריבועי המוס המצופים מעל הטארטים האפויים ומגישים.

העגלה שלך

אין מוצרים בסל הקניות.

מענה מיידי Whatsup
דילוג לתוכן