60 יחידות
המתכון הטוב ביותר שיש לי לשושני שמרים.אמנם כמות החמאה גדולה אבל זה מה שעשה אותו למושלם.וגם הרידוד הכפול!חובה לנסות!
חומרים לבצק
12
כוסות קמח
400
גרם חמאה או מרגרינה
5
ביצים
2
כוסות סוכר
1
כף תמצית וניל
100
גרם שמרים טריים(או 4 כפות שמרים יבשים)
2
כוסות מים פושרים
1/2
כפית מלח
חומרים למילוי
1/2
כוס שמן קנולה
2
כוסות 'שוקולית'
חומרים לזיגוג
1/2 1
כוס אבקת סוכר
1
כפית מיץ לימון
4
כפות שמנת מתוקה או צמחית
1
כפית תמצית וניל
אופן הכנת הבצק
שמים בקערה המיקסר את השמרים הטריים המים והסוכר ומערבבים. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ולשים 12 דקות עד שנוצר בצק רך מאוד (גם אם הבצק מתקבל דביק מעט אין צורך להוסיף קמח!)
מפזרים מעט קמח מעל הבצק ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים כשעתיים במקרר.
מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח שיש מקומח. מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לריבוע דק.
מורחים על הבצק את השמן ומעליו בוזקים את השוקולית.
מקפלים את הריבוע המרודד כלפי פנים כמו מעטפה,לריבוע קטן ושמן.
את הריבוע שהתקבל מרדדים שוב לעובי דק (5 מ”מ) מורחים שוב בשמן ומפזרים את השוקולית.
מגלגלים כל ריבוע לרולדה ארוכה וחותכים ממנה שושנים בעובי 3 ס”מ.
מניחים את השושנים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
מתפיחים את השושנים שבתבניות כ-30 דקות נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170כ30 דקות עד השחמה יפה.
אופן הכנת הזיגוג
מערבבים יחד את כל חומרי הזיגוג.
ברגע שהשושנים יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בציפוי.