מעדן גבינה על בסיס פצפוצי שוקולד חלב

לבסיס הפצפוצים

125

גרם (2 כוסות ) פצפוצי אורז

130

גרם שוקולד חלב

2

כפות מחית נוגט

3

כפות שמן

למוס גבינה ושוקלד לבן

180

מ"ל שמנת מתוקה (⅔ כוס)

200

גרם שוקולד לבן קצוץ

1

מכל גבינה לבנה 5% (250 מ"ל)

1

מיכל גבינת שמנת

100

גרם סוכר (2\1 כוס)

250

מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)

אופן הכנת הבסיס

ממיסים את השוקולד ומוסיפים לו את שאר החומרים.

את התערובת שהתקבלה מהדקים היטב לתחתית של תבנית עגולה או רינג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

אופן הכנת המוס

מרתיחים את 180 מ”ל השמנת , יוצקים אותה על השוקולד וטוחנים בבלנדר מקל לקרם חלק. מוסיפים את הגבינות  ושוב טוחנים. 

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת רכה, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.

יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הפצפוצים, ומעבירים למקפיא לכ-6 שעות ומחלצים מהרינג. מגישים קר מאוד.

אפשר להכין את הבסיס ואת המוס ב2 תבניות נפרדות ולאחר ההקפאה להניח את מוס הגבינה מעל בסיס הפצפוצים.

אפשר לקשט עם שמנת מתוקה מוקצפת.

המוס נשמר במקפיא עד חודשיים.

“מילפיי” קצפת וגבינת שמנת

חומרים לבצק

1

קילו בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה) מופשר

חומרים למילוי

250

גרם (מיכל) שמנת מתוקה

4

כפות סוכר

200

גרם (מיכל) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת מרוככת מעט

2

כפות סוכר

אופן הכנת הבצק לאפייה

פותחים את הבצק המופשר ומחלקים אותו לשניים.מניחים כל חצי בצק על תבנית ישרה מרופדת בנייר אפיה.בעזרת מסננת מפזרים מעל העלים אבקת סוכר,מניחים מעל נייר אפיה נוסף ומעל מניחים תבנית ישרה מעל כמשקל כדי שהעלים יתקבלו דקים. אופים את העלים בין 2 התבניות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.אחרי חצי שעה בודקים את הבצק שחום מספיק ואם לא , ממשיכים באפייה בין 2 התבניות עד השחמה יפה של הבצק.מקררים היטב את הבצק וחותכים אותו למלבנים בגודל 3 על 12 ס”מ בעזרת סכין מסורית טובה.

אופן הכנת הקרם

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג לקצפת יציבה,תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים את הגבינה ואת הסוכר הנוסף. מכניסים את הקרם לשקית  זילוף עם צנתר עגול או ללא צנתר  ומזלפים את הקרם בין 2 מלבני הבצק.מסיימים למעלה עם מלבן בצק שלישי,מפזרים מעט אבקת סוכר ומזלפים במרכז המלבן עוד מעט קרם.

עוגות לוטוס נפלאה ב5 דקות הכנה

חומרים לבצק

4

ביצים גדולות

1 1/2

כוס סוכר

1

מיכל שמנת מתוקה או צמחית

1/2 2

כוסות קמח

1

שקית אבקת אפיה

1/2

כפית סודה לשתייה

4

כפות גדושות ממרח לוטוס

אופן ההכנה

בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים מלבד ממרח הלוטוס לתערובת אחידה.

מפרישים שליש תערובת ואת התערובת הנותרת מחלקים בין 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה.מערבבים את שליש התערובת שהופרשה עם ממרח הלוטוס לקבלת תערובת אחידה,יוצקים אותה מעל התערובת שבתבנית ובעזרת סכין יוצרים ערבוב קל ליצירת מראה שיש.

אופים בתנור שחומם מראש ל160 כ50 דקות.מצננים היטב

מומלץ לחמם מממרח הלוטוס שנותר ולשפוך מעל העוגה כציפוי או להניח כפית מעל פרוסת העוגה בהגשה.

עוגיות סבלה ,קרם קרמל מלוח ואגוזי לוז קלויים

לעוגיות סבלה אגוזי לוז

85

גרם (1/3 כוס) חמאה רכה או נטורינה

75

גרם (1/3 כוס) סוכר חום דמררה

50

גרם (כ-2) חלמונים מביצים בגודל M

120

גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח

30

גרם (1/3 כוס) אגוזי לוז קלויים טחונים

1/4

כפית מלח

8

גרם (כף) אבקת אפייה

לקרמל מלוח

200

גרם (כוס) סוכר

1

מכל שמנת מתוקה או צמחית

3

כפות גלוקוזה או דבש

60

גרם חמאה או נטורינה או שמן קוקוס קר

1

קורט נדיב מלח גס

אופן הכנת הסבלה

מחממים את התנור ל170 מעלות.

מערבבים את הקמח, השקדים, אבקת האפייה והמלח לתערובת אחידה.

בוו הגיטרה של המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת רכה. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, ולאחר שהם נטמעים מוסיפים גם את תערובת הקמח והשקדים.

ממשיכים לערבל במהירות איטית עד שנוצר בצק רך.

מרדדים את הבצק הרך בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1 ס”מ ומקפיאים לשעה.

בעזרת קורצן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ להכניס את העיגולים לתוך תבנית שקעים כדי שישמרו על צורה עגולה ומושלמת.)

אופים כרבע שעה עד עשרים דקות עד להזהבת הבצק.

מצננים לחלוטין.

אופן הכנת הקרמל

מחממים מחבת גדולה ושטוחה עד שהיא לוהטת. 

יוצקים למחבת הלוהטת את הסוכר וממיסים אותו לקרמל בהיר.

בזמן שהסוכר נמס מחממים בנפרד את השמנת עם הגלוקוזה ומוסיפים לקרמל. הקרמל מבעבע מעט וזה בסדר. מבשלים על להבה בינונית בבחישה מתמדת, עד שכל הגושים נעלמים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש,מצננים 5 דקות ומוסיפים את החמאה ואת המלח ובוחשים היטב עד שהחמאה נטמעת בקרמל.טוחנים בבלנדר מוט לקרם חלק. מניחים לקרמל להתקרר מעט ומניחים בעזרת שקית זילוף תלולית מעל כל עוגיה.מפזרים מעל חצאי אגוזי לוז קלויים.(כדי לקבל עיגול מושלם של קרם קרמל אפשר להניח מעל העוגיה חותכן עגול , ליצוק לתוכו את הקרמל,להמתין כמה שניות ולהרים את החותכן)

העוגיות נשמרות במקפיא עד חודשיים!(אפשר להקפיא עם הקרמל אך אז אין לשים את העוגיות אחת על השניה)

עוגיות שוקולד נוגט בקישוט כדורי טראפלס

חומרים לבצק העוגיות

150

גרם חמאה או מרגרינה

100

גרם אבקת סוכר (10 כפות)

50

גרם ביצה טרופה (ביצה אחת גדולה)

40

גרם שקדים טחונים (4 כפות)

240

גרם קמח (2 כוסות )

20

גרם (2 כפות) קקאו

חומרים לקרם שוקולד-נוגט

300

גרם שוקולד מריר קצוץ

250

מ"ל שמנת מתוקה או צמחית

40

גרם מחית נוגט (2 כפות גדושות)

למילוי קרם אגוזי לוז

50

גרם (1/2 חבילה) גליליות במילוי קרם אגוזים או שוקולד

100

גרם (כוס + כף) אגוזי לוז קלויים בלי מלח, טחונים דק

100

גרם (1/2 כוס) מחית נוגט

100

גרם שוקולד מריר מומס

3

כפות שמן

למילוי שוקולד

200

גרם שוקולד מריר

180

גרם שמנת מתוקה או צמחית

3

כפות ליקר תפוזים או ליקר שוקולד

לציפוי

200

גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

5

כפות שמן

50

גרם אגוזי לוז קצוצים או ברס (אגוזים קצוצים ומסוכרים) או פולי קקאו גרוסים

אביזרים מיוחדים

2

שקיות זילוף

1

תבנית סיליקון בצורת כדור בקוטר 3-4 ס"מ או תבנית סיליקון בצורת חצי כדור

אופן הכנת הבצק

מערבבים בקערת המיקסר את כל רכיבי הבצק ומערבבים רק עד שמתגבש בצק.

מניחים את הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 4 מ”מ.

מעבירים למקפיא לחצי שעה.

בעזרת חותכן עגול או חותכן בצורת פרח בקוטר 5 ס”מ קורצים עיגולים מהבצק הקפוא.(אם הבצק מתרכך תוך כדי עבודה מחזירים אותו להקפאה לכמה דקות)

מניחים את דסקיות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מצננים.

אופן הכנת קרם השוקולד-נוגט

בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. 

טוחנים את התערובת בבלנדר מקל, מוסיפים את מחית הנוגט  וממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.

מניחים את הקרם בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב ונעשה נוח לזילוף.

יוצרים סנדויצ’ים של קרם ו-2 עוגיות.

אופן הכנת מילוי קרם אגוזי הלוז

טוחנים במעבד מזון את הגליליות עם האגוזים, מחית הנוגט, השוקולד והשמן לתערובת אחידה. 

מכניסים את התערובת לשקית זילוף .

אופן הכנת מילוי השוקולד

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים היטב (מומלץ לטחון את התערובת בבלנדר מוט כדי לקבל קרם חלק וקטיפתי). מוסיפים ליקר וטוחנים שוב. לתערובת אחידה וחלקה.

מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף.מקררים מעט כדי שהקרם לא יהיה ממש נוזלי.

אופן ההרכבה

לתוך תבנית סיליקון בצורת כדורים או חצאי כדורים יוצקים מעט מקרם האגוזים. מעל קרם האגוזים יוצקים את קרם השוקולד ומסיימים עם קרם האגוזים עד שפת התבנית.מקפיאים את הכדורים לשעתיים .

העגלה שלך

No products in the cart.

מענה מיידי Whatsup
דילוג לתוכן